Bronzlaştırıcının Zararları

Yaz mevsiminde akla gelen ilk şeyler deniz kum ve güneştir. Tabi ki yazı iyi değerlendirmeli ve tadını çıkarmalıyız ama nasıl? Doğru yöntemler nelerdir bunları yaparken nasıl yanlış şeyleri yapmaktan kaçabiliriz bunları araştırmalı ona göre hazırlıklarımızı yapmalıyız. Güneş kremleri, bronzlaşmaya yardımcı kremler güneşin yaktığı saatlere denk gelmemek bu hazırlıklarımızdan bir kaçıdır. Bu makalemizde sizler için güzel bronz bir cilt için neleri yapmalı nelerden kaçmalıyız bunlardan bahsedeceğiz.

Bronzlaştırıcının Zararları Nelerdir

Bir takım Bronzlaşmaya yardımcı kremler güneşe maruz kalmadan bronzlaşmanızı sağlayan kimyasal ürünlerdir. Kullanıldıkları zaman etkileri sadece çok az süre görülür ve cildiniz eski haline geri döner. Günümüzde biz bayanların en çok tercih ettiği ürünlerden biridir. Çok fazla marka ve seçeneğe sahip olan bu  kremlerin maliyeti de şaşırtıcı derecede yüksek ve aralarındaki fark da bir o kadar fazladır. Durum böyle olunca aklımızda birçok soru beliriyor. İşte o soruların yanıtları; hepimizin cilt ton rengi farklıdır bunun içindir ki alacağımız kremler de bunlara göre çeşitlilik gösterir. Her krem istediğimiz sonucu vermeyebilir aksine yanlış kullanım sonucu daha kötü bir görünüme de sahip olabiliriz. Bu kremlerin yan etkileri oldukça fazladır. Bunlar; içinde birden fazla kimyasal madde içermesidir. Bu maddeler ileride kanser hastalığıyla bile bizi karşı karşıya bırakabilir. Bu kremleri kullanırken güneşle birlikte de bir bütünlük sağlayacak olursanız kesinlikle bir koruyucu kullanmalısınız aksi takdirde vücudunuz da farklı tonlarda cilt renkleri oluşabilir. Bu kremlerin diğer yan etkisi hamilelik üzerinedir. İçindeki kanserojen maddelerden dolayı bebekte olumsuz etkiler bırakabilir. Annede kısırlık oluşturabilir. Diğer bir yan etkisi ise sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir cildinizde kırışıklıklar oluşturabilir. İçinde bulunan kimyasal maddelerden dolayı cilt kanserine yol açabilir ve ciltte tümör oluşturabilir. Sadece kremler değil güneşte fazla kalmakta iyi ve kötü huylu tümörler oluşturabilir. Ne demişler; her şeyin fazlası zarar.

Güneş ışığına fazla maruz kalmak yüzünüzün maruz kalan kısmına göre orada kılcal damarlar oluşturabilir ve kızarıklıklara yol açabilir. Kaşıntı yapar ve bu kaşınma yüzünüzde kabuklaşma yaratabilir. Yüzünüzdeki nem oranı hızlı bir şekilde azalırken kurulaşma yanma ve kızarıklık gibi sorunlara yol açar. Gözlerinizin fazla bir şekilde maruz kalması ise görme problemleri yaratabilir. Gözlerinizin yaşarmasına, kurulaşmasına ve batma sorunlarını ortaya çıkarabilir. Bunun içinde doktorunuza danışarak iyi bir güneş gözlüğü temin etmeli güneş ışığının zararlı olduğu saatlerde dışarıya çıkmamalısınız.

YORUMLAR

    Bir Cevap Yazın