Su Arıtma Cihazı Fiyatları Ne Kadar? – 2023

Bir ev su arıtma cihazı maliyeti nedir? Bu sayfada ayrıntılı olarak ele alacağımız bu sorunun birden fazla cevabı var.

Bu Yazıda Okuyacaklarınız

Ne Tür Su Arıtma Cihazı Arıyorsunuz?

Ev kullanımı için su arıtma cihazı tüm şekil ve boyutlarda gelir. Seçim, yalnızca tek bir kişi için içme suyu sağlayan küçük ve ucuz bir sürahiden, evinize giren tüm suyu arıtan daha pahalı bir tüm ev su filtreleme sistemine kadar değişir. Öyleyse asıl soru, ne tür bir su filtresi istediğiniz veya ihtiyacınız olduğudur. Çünkü her ürün, su kaynağınızda gizlenmiş olabilecek kirleticileri aynı şekilde ortadan kaldıramaz. Aralarından seçim yapabileceğiniz farklı filtre türleri şunlardır:

Tüm ev su arıtma cihazı, giriş noktası (POE) sistemleridir. Bu, ana su hattına bağlandıkları anlamına gelir, böylece duşta ve banyolarınızın geri kalanında, mutfağınızda ve hatta çamaşırlarınız için filtrelenmiş su kullanabilirsiniz. Standart sistem, su estetiğini iyileştirmek, bir grup zararlı kirleticiyi gidermek ve sıhhi tesisat sisteminizin ve cihazlarınızın ömrünü uzatmak için önceden belirlenmiş büyük bir karbon filtre tarafından takip edilen küçük bir tortu filtresi kullanır.

Ters Osmoz Sistemleri

Ters ozmoz sistemleri, neredeyse saf H 2 O olan filtrelenmiş içme suyu için çok kapsamlı bir arıtma süreci sağlar – bir veya daha fazla tortu/karbon filtresini, bir RO membranını ve muhtemelen UV ışığını birleştirir. Kullanım noktası (POU) uygulamaları için tezgahınıza oturun veya mutfak lavabonuzun altına kurun. Ayrıca, daha karmaşık oldukları ve genellikle büyük bir depolama tankı + dağıtım pompası gerektirdikleri için gerçekten pahalı olabilen giriş noktası ters osmoz sistemleri de vardır.

Lavabo Altı Su Filtre Sistemleri

Lavabo altı sistemleri, suyu mutfak musluğunuzdan veya nereye takarsanız takın çıkmadan hemen önce talep üzerine filtreler. Çoğu durumda, kullanım noktasında sadece harika bir tada sahip olmakla kalmayıp aynı zamanda içmek için güvenli olan su sağlarlar.

Su Arıtma Cihazları Ne Kadar?

Arıtma cihazı kullanmak hem maliyet hem de sağlık açısından çok avantajlıdır. Su arıtıcı fiyatları en düşük 4500 TL, en pahalı ise 9000 TL olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

– Bir su arıtma cihazı seçmeden önce su kalitesini test ettirmeniz gerekmektedir. Su kalitesini test ettirmek ve suda bulunan kirletici türe göre nihai kararı vermek için bir profesyonelden yardım almanız gerekir. Su arıtma cihazları, kirleticileri sudan çıkarabilmek için bir teknoloji kombinasyonu kullanmaktadır. Ancak bu, tüm su arıtıcılarının suda bulunan farklı türdeki yabancı maddeleri çıkarabileceği anlamına gelmemektedir. Bir su arıtma filtresi satın almadan önce, hangi su arıtma cihazının sizler için en iyi olacağını öğrenmek için bölgenizdeki su kalitesini kontrol ettirin.

– Su arıtma sektöründe ürünün kalitesini ortaya koyan sertifikalar bulunmaktadır. Bu sertifikalar ile firmanın dünya standartlarında üretim yapıp yapmadığını anlayabilirsiniz. Satın alacağınız ürünün WHO, NSF, WQA gibi sertifikaları olup olmadığını araştırabilirsiniz. Su arıtma cihazı seçimi alırken en önemli kriterlerden biri kendini ispatlamış akademik kurumlardan sertifikalı olan modelleri seçmenizdir.

– Su arıtma cihazı seçerken diğer önemli konu satış ve servis sonrası hizmetleridir. Filtre değişimleri başta olmak üzere tüm satış ve servis sonrası hizmetlerin kontrol edilmesi çok önemlidir. Su arıtma cihazı satın aldıktan sonra en az 6 ayda bir bakımının  yapılması gerekir ve filtrelerin değiştirilmesi gerekmektedir. Cihazların uzun süreli kullanılmaması durumlarında ise cihazın filtrelerinin mutlaka değiştirilmesi gerekmektedir.

En iyi su arıtma cihazı olarak karşımıza WaterAEG çıkmaktadır. Firma hakkında daha fazla bilgi için https://wateraeg.com.tr/ linkine göz atabilirsiniz.

YORUMLAR

    Bir Cevap Yazın